Tausta

Olen Pia Kokko, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, läsnäolon valokuvaaja, filosofian maisteri, sosionomiopiskelija, yrittäjä, äiti ja kumppani.

Viestinnän hektisen maailman ja oman loppuunpalamisen kokeneena halusin siirtyä ihmisläheisempään työskentelyyn ja hyvinvoinnin vaalimiseen. Luovaa  ja sosiaalista kehittämistyötä pääsin tekemään työskennellessäni kulttuurisen moninaisuuden läänintaiteilijana. Sosiaaliala ja ihmisten hyvinvoinnin edistäminen veikin minut mukanaan.  Hyvinvointi- ja mielenterveydenkurssien sekä voimauttavan valokuvauksen opiskelun kautta päädyin jatkamaan opiskelua ensin terapeutiksi, sittemmin sosionomiksi. Valmistuin ratkaisukeskeiseksi lyhyterapeutiksi Helsingin Psykoterapiainstituutista keväällä 2022.

Dokumentaarisen valokuvaajan pohjakoulutukseni hankin aikoinaan taidekoulusta Alankomaissa. Olen myös digitaaliseen viestintään erikoistunut filosofian maisteri. Aiemmalla urallani olen työskennellyt useissa kansainvälisen tason tehtävissä kulttuurin ja politiikan saralla sekä viestinnän asiantuntijana Suomessa.

Ihmisenä olen helposti lähestyttävä ja rento. Olen empaattinen kuuntelija, määrätietoinen yrittäjä sekä ihmisen muutokseen ja jatkuvaan kehittymiskykyyn uskova elinikäinen oppija. Uskon, että ihminen on enemmän kuin kehon fysiikka tai mielessä risteilevät ajatukset. Ahdistusta tai uupumusta ei voi muuttaa selättää pelkästään mielen avulla, vaan siihen vaaditaan myös kehollisten viestien huomiointia.

Haluan koko sydämestäni auttaa myös sinua elämään itsellesi merkityksellistä ja mielekästä elämää. Tervetuloa asiakkaakseni!

Image by Ashley Batz

Kurssit & koulutus

2021- Sosionomikoulutus, Vaasan ammattikorkeakoulu
2021- NLP Practitioner (kesken), Sami Minkkinen
2020-2022 Ratkaisukeskeinen lyhytterapia, Helsingin psykoterapiainstituutti
2020 Miksang, meditatiivinen valokuvaus, Helen Vink
2020 Reiki IIIA, Johanna Blomqvist

2019 Mielenterveyden ensiapu I, Suomen Mielenterveys ry

2019 Kokonaisvaltainen lastenjoogaohjaaja, Sonja Kemppainen

2017-2019 Voimauttavan valokuvauksen perusteet, Miina Savolainen
2017 Reiki II, Marita Niemelä

2016 Reiki I, Marita Niemelä

2020 Filosofian maisteri, Vaasan yliopisto
2006 Bachelor of Arts, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Haag